maritsusanne.blogg.se

En blogg om vardag, fest, liv o död....

Gamla känslor....

Kategori: Allmänt

När jag startade denna bloggen så tänkte jag inte dra upp gamla saker... Jörgen och hans självmord hade jag lagt bakom mig...Men det gamla dras upp till ytan, för när det kommer till detta så blir jag lätt paranoid, inbillar mig att någon snackar skit och jag suger åt mig som en svamp...
Har varit vän med en fd mamma från jobb på fb, som brukar gilla mina inlägg och så. Nu har hon börjat jobba med Jörgens syster och dom verkar ha blivit bra vänner och plötsligt så nonchalerar hon mig.
Ja det är barnsligt att hålla koll på såna saker, jag vet, men jag vill inte framställas som den kalla egoistiska människan som dom sa att jag var då...
Jag kan bli så arg, för jag har aldrig fått upprättelse för detta, aldrig en ursäkt för att de vände mig och värst av allt, BARNEN ryggen...När de innerst inne visste hurdan Jörgen var, att han inte var lätt att leva med. Det fanns ju en anledning till att aldrig DOM ville umgås med honom.
Men när han var borta var det bra att använda mig som syndabock.....

Det mediala

Kategori: Allmänt

 
Det mediala tar allt mer o mer plats i mitt liv. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag har min mor på andra sidan nu... Jörgen känner jag mig ganska klar med, jag vet att han är med mig och pojkarna mycket.
Jag ska försöka lära mig att meditera och på så vis kunna få kontakt med mina nära o kära, men också för min egen skull för jag behöver det! Jag är bra på att ta hand om andra men inte mig själv.... Jag får lätt skuldkänslor om jag inte ställer upp alltid. Men jag har blivit bättre på att säga i från när det är nog och jag försöker att vara ensam när jag inte har Samuel.
Jag  har nog blivit en besvärligare människa på sätt o vis, på ett positivt sätt för mig!
 
Jag var hos Helena i december, mitt ena favvomedium. Hon sa då att jag höll på att bli andligare....
Jag kan förstå vad hon menade nu... Jag har dels läst en massa böcker av Sylvia Browne, Benny Rosenqvist m fl och allt känns så självklart "Ja men visst är det så!!" Jag ser med ens en annan mening med att allt blev som det blev....
Dels så är jag mer lyhörd för en del tecken och när jag lagt mig på kvällarna o släckt lampan försöker jag meditera. Jag ser vita figurer som formar sig hela tiden då. Christel säger att hon ser likadant. Hon kan förmedla vad andarna vill säga men hon ser dom som skuggfigurer bara och även så som jag gör....
Sen är det ju så klart här o nu vi lever och det är det som ska vara det huvudsakliga, så att man inte går in helt i detta för det kan också bli fel. Dock är det en grund att stå på, en tröst när det stormar!
 

Öland

Kategori: Allmänt

Jag och Lennart tog en tredagars tur till Öland med vår gosse. Vi bodde på ett vandrarhem som tillhörde djurparken. Helt ok! Mysigt med campinglivet och det är perfekt för Samuel som älskar att utforska nya miljöer och nya människor.
Vi är inte tillsammans igen Lennart o jag om nu nån undrar, men jag tyckte att det kändes tryggt o bra att åka i hop i o med att Samuel är så aktiv som han är och ingen av oss har nåt nytt förhållande.
 
 
Här tog vi en fikapaus i Kalmar...
 

O jag var väldigt avslappnad.....
 
Härlig sittstil :)
 
Man fick gå in till dessa lemurer o mata dom. Det kostade 100:-, vilket jag tyckte var bra för djurens skull!
Annars hade det vällt in folk! Samuel skulle kunna stannat där hela tiden! Djur o natur är hans rätta element, då är han lugn o koncentrerad.
O här skulle jag kunna stå....Fascinerad av deras färger och deras sätt att äta...:)
Där är så mycket djur på Öland, bara att titta på dom tar en hel dag. Sen är där ju både karuseller och vattenland.
 
 
Skulle fota oss i en karusell, men Samuel knuffade bort mobilen men jag kom med :)
 
 
Nu ska jag strax titta på en film. Samuel är hos sin pappa o då gäller det att passa på o ladda batterierna!!
Såg för resten "The Call" med Halle Berry, som jag varmt kan rekommendera om man gillar att sitta på spänn en hel film :) Jättebra!
 
 
 
 
 
 
 
 

Mamma....

Kategori: Allmänt

Så liten plats en människa tar på jorden,
mindre än ett träd i skogen
Så stort tomrum hon lämnar efter sig
En hel värld kan inte fylla det
 
( Året var 1969)

Varm i hjärtat :)

Kategori: Allmänt

En bild från facebook på min äldste son Johan och en av hans kompisar Robert. Dom har hängt i hop sen de var små och lekte mamma, pappa barn i vår lekstuga. Dom har funnits där för varandra, alltid <3 <3 <3
 

Lite bilder från veckan som gått

Kategori: Allmänt

Någon hade för mycket fritid och bestämde sig för att hotta upp min vita stege...
 
Nåja, den blev rätt snygg men jag hade ju tänkt ha färgen till mina rådjurshorn...:(
Fotade mitt trädäck o lite av trädgården:
Till nästa år ska jag fixa lite i min trädgård. Nu har det ju mest blivit att jag lagt tid o pengar inne...
Lite bilder från mitt vardagsrum :
 
Här skymtar Samuels rum. Och så ser ni ännu en änglatavla som jag köpte i veckan!!
Den där pallen flyttas hit o dit när Samuel är här men den ska inte stå där, och han har slängt sina byxor på golvet. Pallen har blivit Elsas plats :) Hon älskar den.
Vi har även som sig bör när man bor i Sjöbo varit på Sjöbo marknad.
Det var inte som vanligt, många platser gapade tomma. JAG var inte heller som förr...Kände inte för att festa så det blev en lugn marknad för mig.
Första dagen gick jag med mitt ex, Samuels pappa och Samuel förstås. Det blev mest karuseller. Vi kände oss trötta båda två så det blev inte så mycket av att gå i stånden. Och så åt vi våra sedvanliga langos.
 
Där fanns ett nytt hoppetorn som var så gigantiskt och barnen åkte så fort ner, o Samuel blev så chockad, men försökte en gång till. Dock GICK han sidledes ner hela vägen :) Ni ser honom på den lila randen vid vänster sida där uppe. En liten figur med gröna byxor....
 
 
 
 
 
 
 
 

Låg

Kategori: Allmänt

Jag äter ju antidepressivt sedan många år tillbaka och i bland har jag av slarv inte tagit dom, när de tagit slut och jag inte pallat hämta ut nya....Då har jag alltid blivit dålig, gråtfärdig o yr och sjunkit drastiskt i humöret. Min mor har varit på mig som en hök att jag skulle ta min medicin, hon blev så orolig när jag inte mådde bra. Hon var också den som märkte det direkt.
Nu har jag funderat på att sluta , eller i alla fall trappa ner till att börja med. Mest för att se om jag går ner i vikt.
Men jag har inte hunnit så långt, för jag mår redan dåligt. Vet inte vad som hänt, men jag är så matt i kroppen, orkar inte göra så mycket här hemma och värre blev det när Lennart redan efter en vecka ville lämna Samuel hos mig igen. jag hade trott att jag skulle få fixat på hans rum först i alla fall.
Inte blir det bättre av att han bara bråkar och Renee blir förbannad och svarar emot....
Jag vill bara försvinna bort!! :(

Glada änglar

Kategori: Allmänt

Häromdagen när jag körde förbi tavel o ramaffären här i Sjöbo skymtade jag något som föll mig i smaken!!
Nämligen dessa boppaänglarna :)!! Kunde inte glömma dem och dagen efter körde jag dit och infrskaffade denna:
 
Det var svårt att välja EN,men bara nån dag efter la en bekant ut tre tavlor till på loppissidan på fb. Jag köpte dom med. Länk till konstnären kommer här:http://www.katrinskoglund.blogspot.se/
 
Just nu är Samuel hos sin pappa, och jag tänkte fixa lite på hans rum innan han kommer tillbaka. Det är bara Star wars som gäller så det kommer att bli mkt svart vitt o grått med planscher med Star wars.
Spindelmannen är för mesig nu, så han åker ut.
Vi har tagit fram poolen också....
 
Dagarna rusar i väg och jag har alltid en massa att göra känns det som. I morgon ska jag följa med min far o syrran o titta ut en gravsten.
Sen ska jag försöka fixa här hemma.
Nästa vecka är ju marknadsveckan. Hoppas på fint väder!
 
 
 
 

Åh, vad du fattas mig....

Kategori: Allmänt

 

Rekreation och eftertanke...

Kategori: Allmänt

 
I kväll åker Samuel till sin pappa och stannar några veckor!! Jag vet ju att han är nära och jag kan träffa honom när jag vill, men det ska bli sååå skönt och jag ska njuta av lugnet....
Ta hand om mig själv och fixa lite i mitt hus.
Titta på film, dricka lite vin i skenet av levande ljus. Promenera, kanske shoppa lite....
Jag blev så glad när mina jobbekompisar var här i fredags, nån sa att "Gud vad lugnt här är!!" och det är precis den känslan jag vill ge dom som kommer hit till mig.
Vilket dock är omöjligt när Samuel är här....
I morgon ska syrran och jag köra hem till min far i Brösarp och kolla över hans matförråd. han har mycket kött i frysen som han aldrig kommer att tillaga så det ska vi dela på. kasta gammalt skit som ligger i kylskåpet då han inte har nån vidare koll på sånt....Nä hur kan man ha det när man tror att jag bor i ett nybyggt hus. Det är byggt i början på 80 talet ;)
 

Sovrummet

Kategori: Allmänt

Före : (Bild från mäklaren)
 
 
Efter :
 
 
Jag bytte plats på sängen och garderoberna. Det kändes bättre att ha huvudändan där, då man har full uppsikt över dörren. Än så länge sover Samuel hos mig. Känns som om det kan bli länge till...
 
 

Tjejträff med medium o lite annat...

Kategori: Allmänt

I fredags kom några av mina goa kollegor till mig för att träffa Christel, en kvinna som är en kanal för våra döda nära o kära som vill säga ett par ord...
Vi började med att äta. Smörgåstårta. Jag hade tyvärr varken ork eller tid att göra något själv, men det var smarrigt så det gjorde inget.
Dom sa att jag är så saknad. Christin har ingen som  säger åt henne att coola ner sig när hon blir stressad. Jag sprider ett lugn har jag alltid fått höra, trots att det i bland pågår ett krig inombords... Ha ha...
Jag var lite nervös att dom skulle tycka att det inte gav nåt med seansen, men t o m lilla Louise som har varit skeptisk var rätt tagen efteråt.
Vi andra fick stänga in oss i mitt sovrum medan Christel hade enskild seans för vi var lite högljudda :)
 
 
I måndags var Samuel, Renee och jag i Snogeholm och fiskade. Samuel älskar att fiska, så han var i sitt esse.
Renee är en vän, kan man säga...Han har hjälpt mig mycket hemma med renoveringen.
 
Där var några unga killar från Malmö också. Dom gav Samuel alla småfiskar som dom fick upp.
 
 
 
 
Vi var i väg och tittade på ny kakel till köket en dag och även på golv.
Jag tror det blir vit kakel 10*30. Tror att jag tröttnar minst på det i längden...
 
Annars har vi varit hemma och fixat med vardagsbestyr. Jag har faktiskt bakat kanelbullar i dag för första gången sen hemkunskapen i skolan. Min mor gjorde alltid det till oss. Nu är det ju liksom dags att bli vuxen ;)
 
 
Den som väntar på nåt gott....